Şal Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şal modelleri

Kıyafete Uygun Şal Seçiminin Püf Noktaları

Tesettür kıyafetler giyen çoğu kişinin aklında “Şal seçimi nasıl yapılır?” sorusu oluşur. Birkaç noktaya dikkat edildiğinde tesettür seçimi pratik bir hale gelir. Şal seçerken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • İlk adım olarak kombin yaparken elinizde olan şalları düşünüp parçalara ona göre karar vermeniz gerekir. Eğer her renkte sade şallara sahipseniz, kombinleriniz için eksik parçaları kolayca tamamlayabilirsiniz. Düz renk şallar, hem spor hem de şık kombinlerle uyum sağlar.
  • Aynı renkten oluşan bir takım giyecekseniz kıyafetinizin rengine karşıt renkte bir şal seçerek kontrast oluşturabilirsiniz. Ya da düz kıyafetlerinizi desenli şallar ile kombinleyerek hareket katabilirsiniz.
  • Şal kombini oluştururken ton sür ton da yapabilirsiniz. Aynı rengin farklı tonlarını kombininizde uyum yakalayabilirsiniz. Örneğin koyu kahverengi bir takım giydiyseniz üzerine açık kahverengi bir şal takabilirsiniz.

Şalın kombinle uyumlu bir görüntü oluşturması kadar rahat olması da büyük önem taşır. Bu yüzden şal alırken sadece görüntüsüne değil işlevsel özelliklerine de dikkat etmek gerekir.

Şal Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni tesettüre girmiş ya da henüz tarzını tam olarak oturtamamış kişiler “Şal seçerken nelere dikkat edilmesi gerekilir?” sorusunu sıklıkla sorar. Şalın kumaşıcilt renginiz ile uyumu gibi birçok faktör şal seçiminde etkilidir. Alışverişte şal alırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Öncelikle alacağınız şalın kaliteli bir kumaşa sahip olmasına özen göstermelisiniz. Naylon ağırlıklı kumaşlar hem bonenin üzerinden kayabilir hem de saçınızın hava almasına imkan tanımaz. Pamuklu kumaşlara yönelerek konforlu hissedebilirsiniz.
  • Ten renginiz ve cilt alt tonunuz da şal seçiminde etkili ol oynar. Esmer tenliler eflatun, açık yeşil ya da toz pembe gibi açık renklere yönelerek ciltlerini daha aydınlık gösterebilir. Açık ten rengine sahip olanlar için siyah, kahverengi ve yeşil gibi renkler daha uygundur. Kumrallar ise bordo ve lacivert tonlarındaki eşarpları tercih edebilir.
  • Şal seçimi yapılırken mevsim de göz önünde bulundurulması gerekir. Örneğin yaz mevsiminde daha ince yapılı, hava geçiren bir kumaşa sahip şallardan yana tercihinizi kullanabilirsiniz. Penye şal modelleri yaz ayları için oldukça idealdir.
  • Alacağınız şalın kolaylıkla şekil alması da önemlidir. Aksi takdirde şalınız düzgün durmaz ve kombininiz kötü görünür. Pamuklu ve penye şal modelleri kolayca şekil alır.

Şal yapmakla vakit kaybetmek istemiyorsanız da hazır şal modellerine yönelebilirsiniz. Hazır şal modelleri çıt çıtlı bir yapıya sahiptir. Kafınıza geçirip çıt çıtları kapatarak şal yapma işlemini kısa süre içerisinde tamamlayabilirsiniz. Acil olarak dışarı çıkmanız gerektiğinde vakit kaybetmemek için dolabınızda birkaç tane hazır şal çeşidi bulundurmanız faydalı olur.

Herkesin Dolabında Bulunması Gereken Şal Modelleri

Herkesin dolabında yer alması gereken, artık klasik hale gelmiş şal modelleri bulunur. Tesettürlü kadınların dolabında mutlaka siyah, beyaz ve krem rengi şal bulunmalıdır. Bu renk şallar şık veya spor farketmeksizin her türlü kombin ile uyum sağlar.

İpek şallar, yumuşacık dokusu ve kaliteli duruşuyla ön plana çıkar. Özel günlerde kullanmak için dolabınızda en az 1-2 tane ipek şal bulundurmanız faydalı olur. Sade olan ipek şal modellerine yönelirseniz kombin yaparken zorlanmazsınız.

Desenli şallar ise düz kombinlere hareket ve farklılık katabilmek için her kadının dolabında bulunmalıdır. Şık desenlere sahip bir şal, sıradan bir kombini özenli ve şık görünen bir kombine çevirebilir. Desenli şal modellerini inceleyerek kendi zevkinize uygun olanları dolabınıza ekleyebilirsiniz.

Zamanına önem veren kadınların dolabında ise mutlaka hazır şal çeşitleri yer almalıdır. Hazır şallar, oldukça pratik bir kullanıma sahip olmasının yanı sıra kaliteli kumaşlar kullanılarak üretilmesiyle de dikkat çeker.

Etiketler: Şal, İpek Şal, Saten Şal, Şal modelleri, Ucuz Şal, Şal fiyatları, Çıtçıtlı şal,
Temmuz 16, 2024
Listeye dön
Kategoriler
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR